| Težina:

Easy

| Vrijeme pripreme:

55 mins

| Vrijednost:

900 cal

| Porcije:

4 servings

| Obrok:

Main Dish

sastojci

  • 1 kg odrezaka amura
  • 0,5 kg krumpira
  • 1 glavica luka
  • sol ,papar
  • ulje , ocat
  • Marinada:
    2 žlice ulja
    svježi peršin (sitno nasjeckati)
    3 češnja češnjaka (sitno nasjeckati)
    sok 1 limuna
    sol
    papar
  • Umak od jogurta:
    1 čašica grčkog jogurta
    pola žličice hrena
    žličica senfa
    1 žličica majoneze
    sitno nasjeckani svježi peršin
    malo limunovog soka
    sol
    papar

upute

  • Odreske amura posoliti te uvaljati u marinadu koju ste pripremili od gore navedenih sastojaka. Idealno je da tako stoji 5-6 sati.
  • Krumpir skuhati u kori, ohladiti, oguliti te narezati na ploške. Dodati narezan luk, začiniti (sol, papar, ulje, ocat) i sve dobro izmiješati. Salata se servira hladna.
  • Meso izvaditi iz marinade, maknuti ostatke marinade sa odreska što je više moguće te staviti peći na zagrijano ulje na srednje jakoj vatri. Peći sa svake strane cca. 5 minuta da se odresci lijepo zapeku. Važno je da meso ribe iznutra ostane sočno i da ga ne presušite.
  • Pripremite umak od jogurta tako da pomiješate gore navedene sastojke te začinite po želji.
  • Odreske amura poslužite sa krumpir salatom i umakom od jogurta. Ukoliko želite, možete napraviti još dodatne marinade od istih sastojaka za marinadu te preliti preko posluženog odreska amura. To će mu dati posebnu svježinu i sočnost. Dobar tek.
Podijelite ovaj recept

newsletter

Ne propustite naše novitete, ponude i popuste.

Više ribičkih specijaliteta

EXPO

2025

DUDI BAIT