| Težina:
Medium
| Vrijeme pripreme:
45 mins
| Vrijednost:
750 cal
| Porcije:
8 servings
| Obrok:
Main Dish

sastojci
- luk
- voda
- sol
- domaća baranjska slatka i ljuta paprika
- riba (samo šaran, ali ako možete nabaviti i komad soma ili štuke još bolje. Samo pazite da štuke ili soma ne dodate puno,imaju intezivan okus. Šaran mora prevladavat u kotliću.)
- vino bijelo (po želji)
- domaća pasirana rajčica (po želji)
upute
- Ribu očistite (to možete i platiti da vam u ribarnici odrade ako ne želite kod kuće napraviti nered). Zatim ju narežite na potkove. Obvezno provjerite da su iz glave izvađene škrge.
- Luk nasjeckajte na jako sitno (ili izmiksajte da budete sigurni da vam ne ostanu veći komadi koji se neće stići raskuhati)
- Stavite luk u kotlić, preko njega posložite komade ribe i sve prelijte hladnom vodom (bitno je da sva riba bude pod vodom)
- Kuhajte dok voda ne počne ključati
- Kad proključa dodajte slatku mljevenu papriku
- Dodajte i malo pasirane rajčice (deci). Također možete dodati isto toliko bijelog vina.
- Posolite i zaljutite po okusu (recimo 1 velika žlica soli i pola velike žlice ljute paprike na dva kilograma ribe, ali to svakako morate probavati i dodavati po potrebi)
- Otkad voda proključa ostaje vam još pola sata kuhanja. Ako kuhate duže riskirate da će vam se riba raspasti
- Ako dodajete mliječ i ikru ona se ubacuje 15 minuta prije kraja kuhanja. Ali može i bez nje.
- Još nekoliko savjeta koji će vam pomoći skuhati pravi baranjski fiš paprikaš: Kuhajte na malo jačoj vatri, fiš mora ključati dok se kuha. Sastojke u kotliću nikako ne miješajte kuhačom jer će vam se riba raspasti. Samo zavrtite lagano kotlić.
newsletter

Ne propustite naše novitete, ponude i popuste.