| Težina:

Medium

| Vrijeme pripreme:

45 mins

| Vrijednost:

750 cal

| Porcije:

8 servings

| Obrok:

Main Dish

sastojci

  • luk
  • voda
  • sol
  • domaća baranjska slatka i ljuta paprika
  • riba (samo šaran, ali ako možete nabaviti i komad soma ili štuke još bolje. Samo pazite da štuke ili soma ne dodate puno,imaju intezivan okus. Šaran mora prevladavat u kotliću.)
  • vino bijelo (po želji)
  • domaća pasirana rajčica (po želji)

upute

  • Ribu očistite (to možete i platiti da vam u ribarnici odrade ako ne želite kod kuće napraviti nered). Zatim ju narežite na potkove. Obvezno provjerite da su iz glave izvađene škrge.
  • Luk nasjeckajte na jako sitno (ili izmiksajte da budete sigurni da vam ne ostanu veći komadi koji se neće stići raskuhati)
  • Stavite luk u kotlić, preko njega posložite komade ribe i sve prelijte hladnom vodom (bitno je da sva riba bude pod vodom)
  • Kuhajte dok voda ne počne ključati
  • Kad proključa dodajte slatku mljevenu papriku
  • Dodajte i malo pasirane rajčice (deci). Također možete dodati isto toliko bijelog vina.
  • Posolite i zaljutite po okusu (recimo 1 velika žlica soli i pola velike žlice ljute paprike na dva kilograma ribe, ali to svakako morate probavati i dodavati po potrebi)
  • Otkad voda proključa ostaje vam još pola sata kuhanja. Ako kuhate duže riskirate da će vam se riba raspasti
  • Ako dodajete mliječ i ikru ona se ubacuje 15 minuta prije kraja kuhanja. Ali može i bez nje.
  • Još nekoliko savjeta koji će vam pomoći skuhati pravi baranjski fiš paprikaš: Kuhajte na malo jačoj vatri, fiš mora ključati dok se kuha. Sastojke u kotliću nikako ne miješajte kuhačom jer će vam se riba raspasti. Samo zavrtite lagano kotlić.
Podijelite ovaj recept

newsletter

Ne propustite naše novitete, ponude i popuste.

Više ribičkih specijaliteta

EXPO

2025

DUDI BAIT