| Težina:
Difficult
| Vrijeme pripreme:
180 min
| Vrijednost:
650 cal
| Porcije:
10 servings
| Obrok:
Main Dish

sastojci
- 6 glavica luka
- 4 mrkve
- 3 režnja česnjaka
- 4 parike babure
- 2 žlice domaće masti
- 300g vrganja
- 1 kg krumpira
- 3 para domaćih kobasica
- 1 kg svinjskih kotleta
- 1 kg vratine
- 500g piletine (batak, zabatak)
- 3 žlice ajvara
- 3 žlice senfa
- 200 ml pasirane rajčice
- 3 ljuta feferona
- sol, papar, lovor
upute
- Meso začinite soli i paprom te sitno nasjeckanim češnjakom. Utapkajte u malo ulja te ostavite u pacu nekoliko sati.
- Povrće operite, ogulite i narežite. Luk na kockice, mrkvu na kolutiće i papriku na šnite. Krumpir prerežite na četvrtine i skuhajte do pola.
- Na dobro ugrijani kotao ubacite mast, kada se otopi dodajte komade mesa dok ne porumene pa ih poslažite na gornji dio, a u masnoću ubacite luk koji se dinsta dok ne postane staklast. Po potrebi dodajte malo vode. Ubacite mrkvu pa zatim papriku, stalno miješajte.
- Kad je povrće omekšalo dodajte senf, ajvar, pasiranu rajčicu i feferone te meso "utankajte" u saft. Ostavite meso u saftu 20 minuta pa opet vratite gore. Dodavajte vodu i začine te ponavljajte postupak.
- Pred kraj ubacite vrganje i napola kuhan krumpir koji će sve to zgusnuti i povezati. Meso treba biti mekano, a povrće se do sada već raspalo.
newsletter

Ne propustite naše novitete, ponude i popuste.