| Težina:

Difficult

| Vrijeme pripreme:

180 min

| Vrijednost:

650 cal

| Porcije:

10 servings

| Obrok:

Main Dish

sastojci

  • 6 glavica luka
  • 4 mrkve
  • 3 režnja česnjaka
  • 4 parike babure
  • 2 žlice domaće masti
  • 300g vrganja
  • 1 kg krumpira
  • 3 para domaćih kobasica
  • 1 kg svinjskih kotleta
  • 1 kg vratine
  • 500g piletine (batak, zabatak)
  • 3 žlice ajvara
  • 3 žlice senfa
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 3 ljuta feferona
  • sol, papar, lovor

upute

  • Meso začinite soli i paprom te sitno nasjeckanim češnjakom. Utapkajte u malo ulja te ostavite u pacu nekoliko sati.
  • Povrće operite, ogulite i narežite. Luk na kockice, mrkvu na kolutiće i papriku na šnite. Krumpir prerežite na četvrtine i skuhajte do pola.
  • Na dobro ugrijani kotao ubacite mast, kada se otopi dodajte komade mesa dok ne porumene pa ih poslažite na gornji dio, a u masnoću ubacite luk koji se dinsta dok ne postane staklast. Po potrebi dodajte malo vode. Ubacite mrkvu pa zatim papriku, stalno miješajte.
  • Kad je povrće omekšalo dodajte senf, ajvar, pasiranu rajčicu i feferone te meso "utankajte" u saft. Ostavite meso u saftu 20 minuta pa opet vratite gore. Dodavajte vodu i začine te ponavljajte postupak.
  • Pred kraj ubacite vrganje i napola kuhan krumpir koji će sve to zgusnuti i povezati. Meso treba biti mekano, a povrće se do sada već raspalo.
Podijelite ovaj recept

newsletter

Ne propustite naše novitete, ponude i popuste.

Više ribičkih specijaliteta

EXPO

2025

DUDI BAIT