| Težina:
Easy
| Vrijeme pripreme:
55 mins
| Vrijednost:
900 cal
| Porcije:
4 servings
| Obrok:
Main Dish

sastojci
- 1 kg odrezaka amura
- 0,5 kg krumpira
- 1 glavica luka
- sol ,papar
- ulje , ocat
- Marinada:
2 žlice ulja
svježi peršin (sitno nasjeckati)
3 češnja češnjaka (sitno nasjeckati)
sok 1 limuna
sol
papar - Umak od jogurta:
1 čašica grčkog jogurta
pola žličice hrena
žličica senfa
1 žličica majoneze
sitno nasjeckani svježi peršin
malo limunovog soka
sol
papar
upute
- Odreske amura posoliti te uvaljati u marinadu koju ste pripremili od gore navedenih sastojaka. Idealno je da tako stoji 5-6 sati.
- Krumpir skuhati u kori, ohladiti, oguliti te narezati na ploške. Dodati narezan luk, začiniti (sol, papar, ulje, ocat) i sve dobro izmiješati. Salata se servira hladna.
- Meso izvaditi iz marinade, maknuti ostatke marinade sa odreska što je više moguće te staviti peći na zagrijano ulje na srednje jakoj vatri. Peći sa svake strane cca. 5 minuta da se odresci lijepo zapeku. Važno je da meso ribe iznutra ostane sočno i da ga ne presušite.
- Pripremite umak od jogurta tako da pomiješate gore navedene sastojke te začinite po želji.
- Odreske amura poslužite sa krumpir salatom i umakom od jogurta. Ukoliko želite, možete napraviti još dodatne marinade od istih sastojaka za marinadu te preliti preko posluženog odreska amura. To će mu dati posebnu svježinu i sočnost. Dobar tek.
newsletter

Ne propustite naše novitete, ponude i popuste.