| Težina:

Medium

| Vrijeme pripreme:

60 min

| Vrijednost:

400 cal

| Porcije:

8 servings

| Obrok:

Main Dish

sastojci

  • 2,5 kg filetiranog mesa od soma
  • 1kg luka
  • 10 g češnjaka
  • 150 g mljevene paprike (ljute i slatke)
  • 2-3 svježa ljuta feferona
  • 300 g slanine
  • 1 dl ulja
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 kg domaće tjestenine
  • 500 g svježeg sira
  • 100 g maslaca
  • 300 g vrhnja za kuhanje
  • 50 g soli

upute

  • Očišćenu ribu narežemo na odreske. Luk sitno nasjeckamo, a slaninu narežemo na kockice.
  • Na ugrijanom ulju popečemo slaninu i stavimo je na topli tanjur. Na istu masnoću dodamo luk i kratko ga propečemo.
  • Posudu maknemo s vatre, dodamo crvenu mljevenu papriku i zalijemo ribljim temeljcem. Vratimo je na vatru i kratko pirjamo da luk još malo omekša.
  • Po luku rasporedimo ribu, zalijemo temeljcem da riba samo ogrezne i kuhamo na laganoj vatri 25-30 minuta.
  • Za prilog skuhamo tjesteninu u posoljenoj vodi i ocijedimo.
  • U široj tavi otopimo maslac pa dodamo vrhnje za kuhanje, a zatim i tjesteninu. U vruću tjesteninu umiješamo svježi sir i pospemo je kockicama prepržene slanine.
Podijelite ovaj recept

newsletter

Ne propustite naše novitete, ponude i popuste.

Više ribičkih specijaliteta

EXPO

2025

DUDI BAIT