Dudi Bait XXL ★ Karton (vrečice po 1 kg) ★ Kantica 5 kg ★ Kanta 10 kg ★ 3 pack ★ 6 pack ★ Minimalne narudžbe od 30 kg ★ Želite naš asortiman u Vašem dućanu ?….nazovite nas ★ 099 802 0000 ★Dudi Bait XXL ★ Karton (vrečice po 1 kg) ★ Kantica 5 kg ★ Kanta 10 kg ★ 3 pack ★ 6 pack ★ Minimalne narudžbe od 30 kg ★ Želite naš asortiman u Vašem dućanu ?….nazovite nas ★ 099 802 0000 ★
Info! 0998020000
Perkelt od soma
Specijalitet Slavonske kuhinje
| Težina:
Medium
| Vrijeme pripreme:
60 min
| Vrijednost:
400 cal
| Porcije:
8 servings
| Obrok:
Main Dish
sastojci
2,5 kg filetiranog mesa od soma
1kg luka
10 g češnjaka
150 g mljevene paprike (ljute i slatke)
2-3 svježa ljuta feferona
300 g slanine
1 dl ulja
1 dl bijelog vina
1 kg domaće tjestenine
500 g svježeg sira
100 g maslaca
300 g vrhnja za kuhanje
50 g soli
upute
Očišćenu ribu narežemo na odreske. Luk sitno nasjeckamo, a slaninu narežemo na kockice.
Na ugrijanom ulju popečemo slaninu i stavimo je na topli tanjur. Na istu masnoću dodamo luk i kratko ga propečemo.
Posudu maknemo s vatre, dodamo crvenu mljevenu papriku i zalijemo ribljim temeljcem. Vratimo je na vatru i kratko pirjamo da luk još malo omekša.
Po luku rasporedimo ribu, zalijemo temeljcem da riba samo ogrezne i kuhamo na laganoj vatri 25-30 minuta.
Za prilog skuhamo tjesteninu u posoljenoj vodi i ocijedimo.
U široj tavi otopimo maslac pa dodamo vrhnje za kuhanje, a zatim i tjesteninu. U vruću tjesteninu umiješamo svježi sir i pospemo je kockicama prepržene slanine.